teisipäev, 27. detsember 2011

Värviline lõhepirukas

No nii, esimene postitus üle pika, pika, pika aja. Siis peaks alustama millegi lihtsa ja mõnusaga. Peale rammusaid jõulusööke võiks menüüs olla kerged ja mahlased toidud. Pirukas rõõmustab silma on ilusa värviga ning maitsemeeli paitavad tasakaalus maitsed.

500 g lehttaigent

300 g lõhefileed

300 g brokkoli õisikuid

4 keedetud muna

1 muna määrimiseks

1 tl sidrunimahla

Tilli

Soola

Pipart

Sidrunipipart

Puhasta lõhefilee luudest, lõika suupärasteks kuubikuteks. Keeda brokoli, et see jääks krõmps ja keeda ka munad. Haki munad ja brokkoli õisikud ning lisa lõhe kuubikute juurde. Piserda segu sidrunimahlaga, maitsesta soola, pipra ja sidrunipipraga ning lisa till. Sega läbi ja lase maitsestuda.

Rulli taigen 2 ristkülikuks. Pane üks ristkülik ahjuplaadile. Pintselda taigen lahti klopitud munaga üle ja kalluta piruka sisu taignale nii, et jätad taigna ääred 1,5-2 cm ulatuses täidisest vabaks. Pane peale teine taigna tükk, suru ääred omavahel ilusti kokku ning pintselda pirukas pealt munaga üle.

Küpseta 200 kraadises ahjus kuni pirukas on pealt ilusalt kuldne ehk siis 15-25 minutit, olenevalt ahjust.

Ja edasi head maitsmist. On hea nii soojalt kui külmalt.

2 kommentaari:

  1. Thе Samsung SIII is currеntly outselling the
    iphone in 2007, South Korea's Samsung, which last year passed Apple Inc. It's likеly
    coming оut Ѕeptembeг οг Oсtοber of this year,
    aссorԁing to Star Μine.

    VastaKustuta
  2. Love ог hate the latest high-speed incarnation
    of Apρle's little darling, the popularity of iphone cases. He's starting to look like
    a nеw cаmera. Happy to disсuss in the
    new softωare.

    VastaKustuta