neljapäev, 15. oktoober 2009

Kalmaari salat


Külmade ilmade saabudes tekib kohe vägisi vajadus toekama ja ehk ka veidi rammusama toidu järele. See salat on meie kodus vaid minu suur lemmik, kuna mu mees igasugu molluskeid ei söö :)
Aga sellegipoolest on tegemist jumaliku salatiga. Kalmaar jääb selles salatis õrn ja veidi magusa maiguga, mille annab praetud sibul.

300 g kalmaarifileed või rõngaid

1 mugulsibul

3 muna

3 spl majoneesi

1 spl taluvõid

veidi oliivõli

näpuotsatäis soola

1 tl mahedamaitselist sinepit (sobib nt Meira)

Puhasta ning lõika kalmaar ribadeks ja lase korra keema. Mida kauem keedad, seda sitkemaks muutub kalmaari liha. Kuumuta pann ja lisa sinna veidi oliivõli ning 1 spl võid. Haki sibul poolratasteks ning pruunista õrnalt võis. Lisa pannile keedetud kalmaar. Prae kergelt pannil. Pane segu kaussi. Lisa majonees ja 3 minutit keedetud muna ribad. Maitsesta soola ja vähese sinepiga. Sega korralikult läbi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar