teisipäev, 10. november 2009

Mahlane kartulivorm


Väljas on külm ja sajab lund. Tekib kohe isu millegi sooja ja mõnusa järgi. Vormiroad kohe kutsuvad seal ajal. Tahaks ju toidu kiiresti valmis saada ja välja lund nautima minna. See on üks meie pere lemmikuid. Kiire ja maitsev.

500-600 g kartulit

0,5 l piima

300 g sealiha

100 g puravikke

1 mugulsibul

1 spl võid

muskaatpähklit

100 g riivjuustu

½ tl soola

Koori ja viiluta kartulid. Pane pott piimaga tulele. Lisa sinna kartulid, maitse järgi soola, muskaatpähklit ja keeda kuni kartuliviilud on pehmed. Haki sibul, viiluta puravikud ja lõika liha väikesteks kuubikuteks. Pruunista koostisained sulatatud võiga pannil. Maitsesta vähese soolaga.

Pane ahjuvormi põhja pruunistatud liha, seened ja sibul. Kalla peale kartuliviilud ja piim. Peale raputa riivjuustu. Pane 200 kraadi juures ahju ja küpseta kuni piim on osaliselt aurustunud ja juust pealt ilusalt kuldne. St umbes 30 minutit.

2 kommentaari:

  1. kas selline piimas kartulite keetmine liiga kergesti põhja ei hakka?

    VastaKustuta
  2. Ahjus õnneks ei hakka. Mõnusalt mahlane jääb

    VastaKustuta