laupäev, 12. juuni 2010

Krõmpsuv kanasalat

Suvi ja soojad ilmad panevad ikka köögis tegema värskeid ja kergemaid roogasid. Aias leiab ka aina enam vitamiinirohkeid saadusi. Murulauku ja karulauku, mis on täis vajalikke vitamiine. Lisaks siis kerge kanafilee minu uue lemmiku mango chutney´ga. Kui ma seda salatit tegin, siis olin kodus just parajasti 39 palavikus, kahjuks ka haigest peast tahab pere süüa. Teatavasti haigena ei ole eriti isu söögi järgi, kuid isegi sel ajal tundus see amps päris hea ja vitamiinid, mida sealt sai olid just need, mida haigusega võitlemiseks tarvis.

400 g broilerifileed
2 tl mango chutney´t 1 tl jämedat soola
250 g kirsstomateid
150 g värsket kurki
3 muna
300 g lillkapsast
Murulauku või rohelist sibulat (võib ka karulauku lisada)
SoolaVärskelt jahvatatud musta pipart
Veidi oliivõli

Lõika kanafilee suupärasteks tükkideks ja maitsesta mango chutney ja soolaga. Jäta umbes pooleks tunniks seisma. Ja siis küpseta ahjus grillreziimil krõbedaks või siis grilli väligrillil. Keeda lillkapsaõisikud pehmeks, kuid jäta veidi krõmpsumaks. Kurna ja jahuta.
Haki tomatid sektoriteks ja kurk suuremaks kuubikuks. Keeda muna ja haki samuti suuremaks kuubikuks. Sega ained kokku ja maitsesta hakitud murulaugu, soola, värskelt jahvatatud musta pipra ja oliivõliga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar