pühapäev, 15. august 2010

Tikri moos

See postitus on selleks aastaks küll veidi hiljaks jäänud, kuid loodetavasti annab järgmiseks aastaks veel ideid juurde. Igatahes on tegu igati väärt moosiga. Lihtsalt porgand on hea, aga väike aprikoosi lisand intensiivistab niigi mõnusat aprikoosist maitset. Ja koogi vahel on ta lausa oivaline. Sellest kogusest saab 3 keskmise suurusega purki.
500 g rohelisi tikreid
100 g kuivatatud aprikoose
250 g värsket porgandit
259 g suhkrut
1 dl vett

Puhastas tikrid sabadest, pane paksupõhjalisse potti, lõika aprikoosid veidi väiksemaks ja lisa tikritele. Koori porgandid ja lõika ratasteks ning lisa tikritele. Lisa juurde vesi ja pane marjad-köögiviljad keema. Lase korra keema ja jäta madalal kuumusel podisema. Lisa ka suhkur. Hauta seni kuni porgandid ja aprikoosid on pehmed. Tikker saab kõige varem valmis. Kui kõik on pehme püreesta saumikseriga kõik komponendid ja lase korra segu podisema. Pane purki ja kaaneta kohe. Lase rahulikult jahtuda. Väga mõnus koogi vahele ja ka niisama saiale määrimiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar