teisipäev, 22. veebruar 2011

Väikse üllatusega trühvlid

Mõni aeg tagasi sain nn käe valgeks trühvlite alal. Ja teate, ma olen esimese katsetusega rahul.

Tegin kaht erinevat kommikest valgeid toorjuustu trühvleid ja tumedaid. Kuna viimased meeldisid mulle enam, siis nendest kirjutan ka pikemalt.

Aga see kommide tegu on üks vahva pere üritus. Kõik saavad oma näpud ja ka suu šokolaadiseks.

Antud kogusest peaks saama umbes 24 kommikest.

Trühvli ümbris:

240 g tumedat šokolaadi

120 g vahukoort (35%)

Täidis:

50 g kuivatatud kirsse

100 g toorjuustu

20 g suhkrut

Serveerimiseks

Kakao pulbrit

Pane tükeldatud šokolaad keskmisse kaussi. Teises kausis kuumuta vahukoor keemiseni ja kalla kuum koor šokolaadi tükkidele ning lase umbes 3 minutit seista. Sega kuni tekib ühtlane mass. Pane mass külma seisma, seni kuni see muutub suhteliselt kõvaks, st vormitavaks (umbes 2-3 tundi).

Haki kirsid hästi peeneks ja sega toorjuustu ning suhkruga ühtlaseks. Lase umbes tunnike seista, et mass muutuks veidi tihkemaks. Siis vormi sellest segust 24 väikest pallikest.

Täidise katmiseks trühvli seguga õlita käed tavalise toiduõliga (soovitavalt rapsiõli või muu maitsetu õli).

Võta kätte väike kogus trühvli segu, patsuta see lapikuks ja aseta sellele toorjuustu pallike ning vormi trühvli segu ümber toorjuustu palli tervikuks. Toimi ka teiste pallidega samuti. Lase valmis kommidel veidi külmas seista. Võta välja ja enne serveerimist veereta palle kakao pulbris.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar