esmaspäev, 12. oktoober 2009

Keefiritarretis


Taasavastasin enda jaoks tarretise. Seda on proovitud mitut moodi. Nii koogi peal kui ka lihtsalt kausist nosimiseks. Aga keefiritarretis on enim meelepärane. Lapsepõlve lemmik magustoit. Tundub kuidagi väga kodune olevat. Ise lisasin väikse „üllatuse” juurde. Väikse suvemeenutuse. Sellest kogusest jagub kaheks portsuks.


4 dl keefiri

3 tl zelatiini

0,5 dl vett sulatamiseks

1 tl vanillisuhkrut

2,5 spl suhkrut

meelepäraseid marju (kasutasin metsmaasikaid ja mustikaid)

Pane zelatiin külma vette sulama, kui zelatiin on pundunud soojenda seda vesivannil, kuni see on sulanud. Nirista see peene joana keefiri juurde. Maitsesta keefiri-zelatiini segu vanillisuhkru ja tavalise suhkruga. Sega korralikult. Jaga magustoidukaussidesse ja enne külmkappi panemist „uputa” segusse mõned marjad. Hoia külmas mõned tunnid, kuni segu tarretub. Kaunista marjadega.

1 kommentaar: