teisipäev, 26. jaanuar 2010

Hapukapsa püreesupp

Külmal talveajal tahaks ikka rammusamat ja toekamat toitu. Vaatasin ükspäev Toidutare vanemat uudiskirja ja seal oli supi eri. Silma jäi just hapukapsa püreesupp. Tundus huvitav, kuid algset retsepti sai tublisti täiendatud. Niimoodi tundus ta kodusem ja mõnusam olevat. Peaks mainima, et kui muidu püreesupid tekitavad teatud eelarvamust, siis see on küll üks mõnusa maitsega supike.

6 portsu

400 g hapukapsast

12 dl vett ja 2 puljongikuubikut

1 suur porgand

4 keskmist kartulit

1 mugulsibul

2 spl võid

2 küüslauguküünt

Veidi muskaatpähklit

200 g naturaalset Merevaiku või muud toorjuustu (võib asendada sama koguse vahukoorega)

12 viilu peekonit

Koori ja riivi porgand. Puhasta sibul ja küüslauguküüned ning haki peeneks. Kuumuta pannil või ja prae porgand, sibul ja küüslauk läbi. Vedelikuks võib kasutada valmis puljongit või minna lihtsama vastupanu teed ja kasutada puljongikuubiku teenust.

Igal juhul pane vedelik potti, koori ja tükelda kartul, lisa potti. Lisa ka hapukapsas ning kuldpruuniks praetud porgandi-sibula-küüslaugu segu. Keeda kuni kapsas ja kartul on päris pehmed. Püreesta poti sisu, lisa juurde toorjuust või vahukoor, veidi värskelt purustatud muskaatpähklit. Keeda segu veel kümmekond minutit.

Viiluta peekoniviilud ja prae need pannil krõbedaks.

Serveerimisel puista peekoniviilud supi pinnale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar