teisipäev, 25. mai 2010

Beseekattega rabarberikook

Selle aasta rabarberi hooaeg on täies hoos ja kooke on tehtud juba mitmesuguseid. Nii klassikalisi kui ka erinevaid katsetusi. See kook väärib aga ära märkimist. Parajalt hapukas, veidi piparmündine ja õrnalt beseene. Viimase aja katsetustest on see üks meeldiv õnnestumine.

Põhi:

200 g võid

300 g jahu

2 tl vanillisuhkrut

120 g suhkrut

5 munakollast

Vahele:

200 g rabarberit

2 spl tärklist

50 g Marianne Crush´i

Besee:

5 munavalget

150 g suhkrut

Sega kokku tainas. Sega või veel parem sõtku, kuni kõik komponendid on ilusti segunenud. Määri koogivorm võiga ja suru tainas 26cm läbimõõduga vormi. Torka põhi kahvliga auguliseks. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni taina pind hakkab pruunistuma. Võta vorm ahjust välja.

Puhasta rabarber ja lõika kuubikuteks. Pane kaussi, lisa tärklis ja purustatud Marianne kommid ning sega kõik ilusti läbi. Raputa koogipõhjale ja pane ahju umbes 10 minutiks küpsema.

Besee tegemiseks vahusta munavalged kõvaks vahuks. Sega vähehaaval hulka suhkur ja jätka vahustamist, kuni saad valge ja läikiva vahu. Laota munavalgevaht lusikaga või pritsi tordipritsiga täidisele. Küpseta veel 10 minutit või seni, kuni munavalge on saanud kauni kuldpruuni värvi.Kui kook valmis, ära võta seda kohe ahjust välja. Tee ahju uks lahti ja jäta kook veel tunniks ahju jahtuma - nii ei vaju besee kokku.


1 kommentaar:

  1. Oi mis tore üllatus, olen aktiivselt toidublogisid lugenud, aga sinu blogi oli veel avastamata:)) Igatahes hakkan põnevusega lugema:)

    VastaKustuta