reede, 23. juuli 2010

Südasuvine kook


Aias on valmimas maasikate kõrval ka muud toredad marjad ja ma olen valmis saanud oma selleaastase esimese vaarikakoogiga. Selleks korraks on selleks kakaone ja meeldivalt kreemine vaarikatest tulvil kook. Lihtne teha ja maitse on oivaline. Vaarika hapukas maitse on nii mõnus ja karge magusa biskviidi vahel.

2 x 4 muna

2 x 4 spl suhkrut

2 x 4 spl jahu

2 x 3 spl kakaod

2 x 1 tl küpsetuspulbrit

Vahele:

400 ml vahukoort

170 g toorjuustu

1 pakk vanillipudingu pulbrit (50g)

2 spl suhkrut

200 g vaarikaid

Paar šokolaadi ruudukest kaunistuseks

Vahusta munad suhkruga, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja viimasena lisa kakao. Vala 20 cm läbimõõduga küpsetusvormi ning küpseta 170 kraadi juures umbes 20 min, või seni kuni biskviit on valmis (peab tikuga proovima). Küpseta mõlemad põhjad valmis kas eraldi, või siis tehes topeltkoguse taigent üks paks biskviidipõhi, mille saab hiljem pooleks lõigata.

Vahusta vahukoor, vanillipudingupulber ja toorjuust ühtlaseks massiks. Lisa ka suhkrut, sest vanillipudingu pulber pole piisavalt magus (oleneb maitsest). Määri kreem ühele jahtunud biskviidi kihile, raputa peale ohtralt vaarikaid (jäta veidi kaunistuseks) ja pane peale teine kiht biskviiti. Määri ka see kreemiga ja kaunista vaarikatega. Riivi peale ka veidi šokolaadi.

Lase seista külmkapis paar tundi või üleöö. Siis jääb mahlasem ja maitsestub paremini.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar