neljapäev, 30. juuli 2009

Koorene kalasupp

Kalasupp seostub mul alati mingi suhteliselt ebameeldiva roaga, kuid see supp viib isegi paadunud kalavihkajal keele alla. Kala on hea. Eriti just suve lõpu poole, kui grill lihast on kõht täis söödud. See supp on isegi külmana väga mõnus.

1 lõhe supikogu
2 l vett
2 lõhe steiki
5 kartulit
1 porgand
1 mugulsibul

1 peotäis riisi
150 g kooritud krevette
2 pakki (400 ml) vahukoort
2 kala puljongikuubikut
1/2 sl meresoola

2-3 keedetud muna
paar lehte loorberit

värsket tilli


Pane supikogu ja steigidvähese meresoola ning loorberiga keema. Kui puljong läheb keema, alanda kuumust ja lase umbes pool tunnikest keeda. Pärast tõsta kala välja ja kurna puljong läbi sõela teise potti. Koori kartulid, porgand ja sibul ning haki kuubikuks, lisa puljongi hulka ja pane tulele tagasi, lisa ka riis. Puhasta kala luudest, lisa puljongile. Lisa ka puljongikuubikud. Kui kartul ja porgand on pehmed, lisada krevetid, hakitud keedetud munad, till, vahukoor ja lase korra keema. Ära kaua keeda, sest krevetid lähevad pika keetmise peale sitkemaks. Supp ongi valmis.Serveeri värske tillioksaga. Kokku läheb selleks aega umbes tunnike.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar