laupäev, 25. juuli 2009

Kooreselt mustikane kook















Kuna mustikahooaeg on täie hooga peal, siis need marjakesed on muutunud tihedamaks külaliseks toidulaual. Sügavkülm on talvevarusid täis ja mustikakoogid laual.

Mustikakook

Põhi

2 pakki küpsiseid

150 g võid

100 g metsapähkleid

2 tl fariinsuhkrut

Täidis

200 g toorjuustu (väga hästi sobib Merevaik)

200 g maitsestamata jogurtit

200 g vahukoort

100 g kohupiima

20 g želatiini

1 tl vanillisuhkrut

maitse järgi suhkrut

palju palju mustikaid


Purusta küpsised ja haki pähklid. Sulata või ja fariinsuhkur ning lisa küpsise-pähkli segule. Pane segu vormi põhja.
Täidiseks vahusta vahukoor suhkruga. Pane želatiin vähese veega või piimaga paisuma. Lisa vahukoorele toorjuust, kohupiim, jogurt ja sega korralikult läbi.
Sulata želatiin ja lisa peene nirena vahukoore massile pidevalt segades. Puista küpsisepõhi mustikatega üle ja kalla peale vahukoore mass. Kaunistuseks puista peale veel rohkelt mustikaid.
Jäta mõneks tunniks külmkappi tahenema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar