pühapäev, 28. veebruar 2010

Apelsini-hapukoore keeks

Talvel või siis kevade tulekuga tekib inimestel ikka vitamiini puudus. Ja mis võiks olla parem vitamiin kui päikeseoranz apelsin. Ühel päeval tekkis isu apelsini järgi, kuid mitte värske vilja vaid koogi sisse peidetud vitamiinipommi järele. Keeks oli see ainuõige lahendus. See keeks on imelihtne lahendus keeksisõpradele ja apelsini asemel on ju miljon erinevat võimalust.

125 g võid
1,5 dl suhkrut
¼ apelsini koor2 muna
1,5 dl hapukoort
½ apelsini mahl ja viljaliha
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
näputsatäis soola

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ja vausta veel. Riivi muna-või segule juurde apelsinikoor ja lisa apelsini mahl koos viljalihaga. Mina sonkisin näppudega apelsinis ja sain sealt niimoodi viljaliha kätte, mitte ei lõiganud seda. Sega segu korralikult läbi ja lisa juurde hapukoor. Viimasena lisa juurde küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu. Mikserda veelkord segu läbi ja kalla valminud taigen võiga määritud keeksivormi. Küpseta 190 kraadini eelkuumutatud ahjus umbes 30 minutit.

1 kommentaar:

  1. Tuli väga hea keeks. Apelsini parasjagu ei olnud ja tegin essentsiga. Küpsetusaeg jäi kuskil 50 minuti kanti. Uus lemmik keeksi retsept, tänud :).

    VastaKustuta