kolmapäev, 17. veebruar 2010

Suupiste saiad


Selliseid pisikesi ühe-kahe ampsu saiu tegin sõbrapäeval. Kuna mu kallis kaasa tegi mulle imemaitsva mustika-šokolaadi keeksi (varjatud kokaanne) siis minu ülesandeks oli soolase valmistamine. Tahtsin midagi tervislikumat, rohelise kasutamine assotsiatseerub kuidagi sellega, siis broccoli oli just see mida vaja. Toekust lisasid aga peekon ja juust. Kerge ja maitsev. Soovitan! Eriti head olid siis kui jõudsid veidi jahtuda.

Põhi:
75g margariini
2 dl jahu
Veidi soola
Sisu:
100 g toorsuitsupeekonit
100 g sinihallitusjuustu
200 g keedetud broccolit
Kate:
8 muna
1 tl pitsamaitseainet
Purustatud pipart
Veidi soola

Puhasta broccoli õisikud ja keeda neid vähese soolaga maitsestatud vees. Sega kokku taigen ja vooderda sellega 12 muffini vormi. Kui kasutad metallist panni, pane põhja ka pabertopsid.
Jaga keedetud broccoli õisikud vormide vahel, viiluta peekoniviilud, lisa broccoli kõrvale. Murenda näppude vahel ka sinihallitusjuust ja pane see viimasena broccoli-peekoni peale. Sega kokku 8 muna, veidi soola (sinihallitusjuust ja peekon on päris soolased), pitsamaitseaine ja pipar. Kalla igasse vormi niipalju munasegu, et vormid saaks täidetud. Aseta vormid 180 kraadini eelkuumutatud ahju ja küpseta umbes 10-15 minutit ehk kuni muna on ilusalt kollane ning hüübinud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar