pühapäev, 21. märts 2010

Apelsinikana



Jätkuvad road sarjast kana. Kuigi kana on viimastel päevadel väga rohkelt menüüd olnud pole veel tülpimust tekkinud, pakub ta ju nii palju erinevaid võimalusi kokkamiseks. Praegusel vitamiinivaesel ajal on iga rõõmsavärviline köögivili toidus teretulnud ja miks mitte kasutada apelsini. Tekitab ta ju kanaga igati meeldiva koosluse.


400 g kanafileed

1 mugulsibul

1 punane paprika

1 spl magusat tšillikastet

2 dl apelsinimahla

½ tl meresoola

¼ apelsini

100g munanuudleid

50 g võid ja veidi oliivõli praadimiseks

Haki kanafilee meelepärasteks väiksemateks tükkideks. Haki puhastatud sibul ja paprika ribadeks. Pane kaussi kanafilee, sibul, paprika ja kalla peale apelsinimahl, magus tšillikaste ning lisa juurde sool. Haki koritud apelsin kuubikuteks ja lisa samuti kanale. Sega kõik korralikult läbi ja lase umbes pool tundi maitsestuda.

Keeda munanuudlid vastavalt juhendile. Pane pott veega tulele ja kui vesi keema tõuseb lisa sool ja õli. Pane munanuudlid vette ja keeda 3 minutit. Kurna.

Kuumuta pann, sulata pannil või vähese õliga ning lisa maitsestund kana.

Prae kõik korralikult läbi ja viimasena lisa juurde keedetud munanuudlid. Sega ja ongi serveerimiseks valmis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar