esmaspäev, 8. juuni 2009

Midagi sügiseseks jõhvikaajaks


Kuna sügiseni on veel aega, kuid õunahooaeg on tulemas on see kook hea varakult kõrvale panna.
Mul on usinad vanemad kes käivad igal aastal jõhvikal ja tänu sellele leidub mu ügavkülmast alati midagi haput. See on siis selline huvitava kooslusega kook. Karamelliselt magus ja mõrkjalt hapukas.

Õunakook jõhvikatega (8 inimesele)

Muretainas:
100 g võid
3 dl nisujahu
1 sl suhkrut
2 sl külma vett

Täidis:
3 kuni 4 suuremat õuna
paar peotäit jõhvikaid
1 dl fariinsuhkrut
1 sl kartulitärklist
50 g võid

Haki jahu, suhkur ja või noaga puruseks, lisa külm vesi ning sega kiiresti tainaks. Suru koogivormi põhjale ja servadele ning pane täidise ettevalmistamise ajaks külmkappi. Lõika õunad viiludeks, laota koogipõhjale. Puista peale jõhvikad. Sega fariinsuhkur kartulitärklisega ning puista õuntele. Kõige peale laota väikesed võitükikesed. Küpseta 200kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni kook on pealt kenasti küpsenud. Fariinsuhkru-tärklise-või segu muutub küpsedes mõnusaks karamelliks, mis sobib hästi õunte ja hapukate jõhvikate maitsega.

Head maiustamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar