neljapäev, 5. november 2009

Ahjuforell sidrunise koorekastmega


Vahepeal on sügisesed ilmad ka meie perele halvasti mõjunud ja rünnanud köha ning nohuga. See viis ka inspiratsiooni ning kokkamise tuju. Aga vahel tahaks miskit head ja kala tundus just see hea olevat. On ju imelihtne seda valmistada ja maitse on sup

800g forellifileed

1 sidrun

1 tl meresoola

½ tl roseepipart

punt värsket tilli

Kaste:

50 g võid

1 mugulsibul

½ sidruni mahl

soola

paar tera rosee pipart

400 ml kohvikoort

1 spl jahu

Kata forellifilee soolaga, haki till ja raputa peale. Viiluta sidrun ja laota kogu filee ulatuses peale. Raputa ka rosee pipart. Pane ahju 175 kraadi juures ja küpseta umbes 20-25 minutit.

Valmista samal ajal kaste. Sulata potis või. Lisa juurde peeneks hakitud sibul ja hauta, kuni sibul on ühtlaselt klaasjas. Pigista peale poole sidruni mahl. Hauta umbes 5 minutit veel. Lisa juurde jahu ja hauta veel veidi. Lisa kohvikoor ja maitsesta soola ning mõne rosee pipra teraga. Kuumuta kuni keemiseni.

Ahju kala juurde sobib lisandiks nii keedetud kartul kui ka riis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar