Vahepeal on sügisesed ilmad ka meie perele halvasti mõjunud ja rünnanud köha ning nohuga. See viis ka inspiratsiooni ning kokkamise tuju. Aga vahel tahaks miskit head ja kala tundus just see hea olevat. On ju imelihtne seda valmistada ja maitse on sup
800g forellifileed
1 sidrun
1 tl meresoola
½ tl roseepipart
punt värsket tilli
50 g võid
1 mugulsibul
½ sidruni mahl
soola
paar tera rosee pipart
400 ml kohvikoort
1 spl jahu
Kata forellifilee soolaga, haki till ja raputa peale. Viiluta sidrun ja laota kogu filee ulatuses peale. Raputa ka rosee pipart. Pane ahju 175 kraadi juures ja küpseta umbes 20-25 minutit.
Valmista samal ajal kaste. Sulata potis või. Lisa juurde peeneks hakitud sibul ja hauta, kuni sibul on ühtlaselt klaasjas. Pigista peale poole sidruni mahl. Hauta umbes 5 minutit veel. Lisa juurde jahu ja hauta veel veidi. Lisa kohvikoor ja maitsesta soola ning mõne rosee pipra teraga. Kuumuta kuni keemiseni.
Ahju kala juurde sobib lisandiks nii keedetud kartul kui ka riis.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar