pühapäev, 27. veebruar 2011

Mango lassi

Kuigi suveni on veel pikalt aega on ka külmal ajal vahel mõne jahutava joogi isu. Ja lassi on üks igavesti vahva indialaste leiutis. Tervislik, toitev ja jahutav suutäis. Praegu on kaubanduses juhtunud saama väge pehmeid ja mahlaseid mangosid ning need sobivad ideaalselt sellesse jooki, kuigi ka miskit hapukamat on täitsa meeldiv kooslus jogurtiga. Nt astelpaju.

Killuke päikest kokteiliklaasis :)

0,5 l maitsestamata jogurtit
1 mango või 1 purk konservmangot siirupiga
maitse järgi mett
jahvatatud kardemoni

näpuotsatäis soola


Kui teed päris mangost, siis koori ja tükelda mango potti. Lisa maitse järgi suhkrut või mett. Oleneb mango magususest ja ka oma maitsest. Lisa juurde 1-1,5 dl vett. Lase madalal kuumusel podiseda, kuni mango on mõnusalt pehme. Jahuta ja kurna läbi sõela.
Sõelumine on oluline, kuna püreesse jääb mingi hulk mangokiudusid ja need on süües väga ebameeldivad. Tõsta segu anumasse, kus lassit teed ja lisa juurde jogurt. Mikserda saumikseriga ühtlaseks. Lisa vajadusel juurde mett ja kardemon ning veidi soola. Sool tasakaalustab maitseid. Mikserda veel kord ja serveeri. Võid lisada ka jääkuubikuid.


Kui aga teed konservist, siis esimene osa jäta vahele ja mikserda kohe mangokonserv püreeks, koos siirupiga ja lisa jogurt ning muud maitseained.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar