reede, 11. veebruar 2011

Pardipraad

Jõulud on läbi ja see roog oli juba väga ammu menüüs, kuid alles nüüd sai mahti see üles panna. Igatahes oli see üks kiire, kuid vägagi maitsekas praad. Kiire ses mõttes, et sai kiiresti täidis tehtud ja part täidetud, kuid küpseb ta ikkagi piisavalt kaua, et korralikult läbi haududa ja kõik maitsed hästi välja tuleks. Head katsetamist!

1 part (mul oli 2 kilone)
400 g hapukaid õunu
200 g musti kivideta ploome
2-3 rosmariini oksa
soola, pipart (maitse järgi, kuid pealispinnale soovitan veidi enam panna)
4-5 küüslauguküünt
2 dl vett (umbes 1 klaasitäis)

Koori ja tükelda õunad ja sega ploomidega. Maitsesta täidis soola, pipra, rosmariini lehtede ja mõne küüslauguküünega. Täida pardi kõhuõõs täidisega ja õmble kõht kinni. Pane part küpsetusnõusse ja laota paar küüslauguküünt ümberringi. Raputa pardile soola, pipart ja kalla küpsetusnõusse 2 dl vett. Kata part pealt fooliumiga ja küpseta 150 kraadi juures umbes 1,5 tundi. Siis eemalda foolium ja küpseta veel 200 kraadi juures, kuni part on pealt ilusalt jumekas. Vahepeal on hea parti praeleemega kasta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar