laupäev, 13. veebruar 2010

Seesamiseemnetega kana


Kana kasutamise variante on vist miljoneid ja ega see nüüd ka mingi uudne asi pole, kuid selle roa maitse oli piisavalt huvitav, et seda teistega jagada. Küüslaugu ja seesami pähklisus ning kookospiima pehmus koos on mõnus. Just midagi sellist, mida peale külmast tulekut on hea maiustada.

400 g kanafileed
5-6 küüslauguküünt
1 spl magusat tsillikastet
½ tl soola (meresoola)
1 spl oliivõi
2 spl seesamiseemneid (võib ka rohkem, oleneb maitsest)
500 ml kookospiimaõä
Umbes 50 g võid

Lõika kana väiksemateks tükkideks. Viiluta puhastatud küüslauguküüned ja lisa kanafileele. Maitsesta kana ja küüslauk soola, tsillikastme ja seesamiseemnetega ning jäta mõneks ajaks maitsestuma. Sulata taluvõi pannil, lisa kana ja lisandid nign pruunista madalal kuumusel. Küüslauk ja seesamiseemned omandavad meeldiva pähkli maitse. Kui kana on kuldpruun kalla peale kookospiim ja keeda kastet 5-10 minutit. Kuni see muutub veidi paksemaks. Serveeri keedetud riisiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar