Seda salatit sai tegelikult tehtud juba mõned päevad tagasi aga kolimine ja remont on postitust edasi lükanud. Otsisin pikka aega meie kaubandusest ammu reklaamitud pardifileed ja suure otsimise peale sain selle. Maitse on super ja peab mainima, et seda on väga mõnus lihtne valmistada. Lisandiks juurde väike värske amps ja ongi toitev söök valmis. Siin on siis minu esimene pardiliha katsetus. Punase greibi filee annab salatile ja ka pardile juurde meeldivat hapukust. Mitte liiga palju ega ka mitte liiga vähe.
500 g pardi fileed
200 g erinevaid salatilehti (kasutasin salatimixi segu)
250 g kirsstomateid
125 g rediseid
½ punase greibi fileesid
1 tl pestot
Soola
Pipart
Oliivõli
Pese salatilehed ja rebi need veidi väiksemaks. Lõika peale sektoritena tomatid ja redised ning piisavalt suured greibi fileed. Nii umbes 1 cm x 1 cm. Sega kokku ka kaste. 1 tl pestot, maitse järgi soola ja pipart ning lisa juurde veidi oliivõli. Sega läbi ja kalla salatile. Jäta veidikeseks seisma, et maitsed ühtlustuksid. Ja nüüd pardifilee. Võta filee, kuivata see liigsest vedelikust, tee nahaga poolele noaga nahale umbes sentimeetrise vahega sisselõiked nii, et ei kahjusta liha. Aseta pardifileed naha pool all keskmise kuumusega pliidile külmale pannile. Siis tuleb rasv korralikult välja. Pruunista liha umbes 8 minutit, kuni nahk on ilusti kuldpruun. Maitsesta filee soola ja pipraga. Samamoodi toimi ka teise filee poolega. Seejärel aseta pardifilee tükid fooliumile maitsesta soola ja pipraga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 8 minutit. Lase pärast veidi järelküpseda. Võta fileed fooliumist ning viiluta meelepärase paksusega tükkideks ja aseta need salatile. Head maiustamist!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar