neljapäev, 29. aprill 2010

Vitamiinirikas saiavorm

Mõni päev tagasi oli nii ilus kevadine ilm, mis kutsus kohe miskit meeldivat tegema. Mida lihtsat ja kiiret ning head. Kunagi sai lapsepõlves väga tihedalt saiavormi söödud. Kuid nüüd tundus täitsa tavaline saiavorm kuidagi igav ja kuna mul on sügavkülmas jätkuvalt sügisest jäänud erinevaid marju, siis miks mitte neid ka saiavormis kasutada. Ja kohupiim mõnusa mahlase saia vahel on ka väga, väga hea. Ehk üks tõeliselt õnnestunud maiuspala sai valmis. Külma piimaga ideaalne magustoit.

250 g saia
200 g kohupiima
3 spl fariinsuhkrut
1 pirn
75 g astelpajumarju
4 muna
4 dl piima
2 dl suhkrut
veidi võid vormi määrimiseks

Kasutasin röstsaia viile. Lõika saiaviilud kuubikuteks ja pane need küpsetusüpaberiga kaetud ahjuplaadile. Raputa peale 1 spl fariinsuhkrut ja rösti saiakuubikuid veidi ahjus, et need muutuks kuldselt krõbedaks. Koori pirn, lisa astelpaju marjad ja 2 spl fariinsuhkrut. Sega läbi ja purusta marju veidi, et mahl pääseks välja. Sega juurde kohupiim. Jaga saiakuubikud pooleks. Paned pooled kuubikud võiga määritud ahjuvormi põhja. Kalla peale kohupiima segu ja selle peale viimased saiakuubikud. Klopi munad suhkruga ja lisa juurde piim. Sega korralikult läbi ning kalla saiakuubikutele. Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Võid saiavormi pinnale panna väikseid võikuubikuid ja raputada peale väheke kaneeli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar