neljapäev, 17. juuni 2010

Kalasupp suitsutursaga

See supp pole tradistiooniline kalasupp ja just see teebki ta eriliseks. Selleri õrnalt pählikne maitse ja veidi suitsune kala on meeldivalt huvitav kooslus. See on väga tummine supp, toitev ja mõnusa tekstuuriga. Kuigi retseptis on veerand sellerijuurt võib seda julgelt rohkem lisada.

Isegi mu laps pistis hea meelega sellisel viisil valmistatud kalasuppi.


400 g kuumsuitsuturska

4 keskmist kartulit

1 keskmine sibul

¼ keskmist sellerijuurt

2 klaasi vett

2 klaasi piima

4 spl võid

1 spl jahu

Soola

Värskelt jahvatatud musta pipart


Sibul, kartul ja seller lõigata väikesteks kuubikuteks. Pane potti ja keeda 2 klaasi veega 10 minutit (kuni kartul ja seller on pehmed). Aja piim soojaks, kuid mitte keema. Paksupõhjalises potis sulata või ja pruunista selles jahu. Pidevalt segades lisa jahusegule piim. Sega vispliga korralikult läbi, et ei tekiks tükke. Keeda umbes 3 minutit tasasel tulel. Tõsta juurviljad puljongist välja ja purusta pudrunuiaga kausis peenemaks ja tõsta siis tekkinud puder piima segusse. Sega kõik läbi ja keeda veel umbes 3 minutit. Puhasta kala luudest ja lisa supile, kuid jäta veidi kala serveerimiseks alles. Keeda suppi veel 5 minutit, vajadusel lisa veidi soola, kuid suitsukala annab piisavalt soolasust. Kui supp jääb liiga paks lisa sellele juurviljadest allesjäänud keeduleent. Serveerimisel purusta peale värsket musta pipart.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar