kolmapäev, 2. juuni 2010

Šoti küpsised

Neid küpsiseid ajendas mind tegema sellenädalane külaskäik Rocca-al-Mare Marks &Spenceri toidupoodi. Nimelt siis ostsin sealt imemaitsvaid küpsiseid. Kodus uurisin veidi erinevaid retsepte ning Nami-nami ja väliskirjanduse põhjal sai kokku minu versioon neist küpsistest.

Lisaks sellele et neid on imelihtne valmistada on nende maitse ka oivaline. Paras kaloripomm enne suvehooaega


175 g toasooja võid

80 g Demerara suhkrut või siis tuhksuhkrut (demerara annab karamellisema maitse)

175 g sõelutud jahu

75 g mannat või riisijahu

½ tl vanillisuhkrut

Veidi soola


Sega suhkur ja toasoe või pehmeks ehk isegi veidi vahule. Lisa juurde manna (kuna mina meie kaubandusest riisijahu ei leidnud) ja sõelutud jahu. Sega korralikult läbi.

Küpsiste küpsetamiseks kasutasin väiksemõõdulist ümmargust vormi ja üht kandilist. Kata vormi põhi umbes sentimeetri paksuselt taignaga ja torka kahvliga üleni auguliseks, sest vastasel korral kerkib taigen küpsemisel.
Küpseta 45-50 minutit 165-kraadise ahjus, kuni küpsis on helekollane ja keskele vajutades tundub kõva.
Võta vorm ahjust välja ja tähista noaga jooned, kust hiljem lõigata. Puista kuumale pinnale ka veidi suhkrut. Lase küpsisel jahtuda ning lõika siis ette tehtud joonte järgi lahti. Hoiusta küpsiseid õhutihedas anumas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar