kolmapäev, 7. juuli 2010
Kodujuustust pakatav rabarberikook
Päris mitu päeva/nädalat tagasi sai ametlikult lõpetatud selleaastane rabarbari hooaeg ja selleks puhuks sai tehtud siis sellist vähe teistmoodi kooki. Igatahes olen katsetusega rahul. Kõige parem oli see kook just teisel päeval, kuigi teiseks päevaks jäi vaid üks väike tükike :)
Taigen:
200 g kohupiima
200 g võid
200 g jahu
1 muna
1 tl soola
2 spl suhkrut
Vahele:
300 g puhastatud rabarberit
2 spl fariinsuhkrut
Kate:
500 g kodujuustu
200 g toorjuustu (Merevaiku)
3 muna
5 spl suhkrut
Taignaks haki kõik taigna komponendid ühtlaseks massiks. Lase veidi külmas seista ja siis vooderda sellega 20cm läbimõõduga koogivorm. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Haki rabarber peeneks ja sega fariinsuhkruga. Laota segu eelküpsetatud põhjale ja pane veel 5 minutiks kuuma ahju.
Klopi munad suhruga veidi lahti, lisa toorjuust ja kodujuust ning sega kõik korralikult läbi. Kalla segu rabarbari kihile ja küpseta 175kraadi juures umbes 30 minutit või veidi kauem, kuni koogi pind on ilus kuldkollane.
Enne serveerimist lase täielikult jahtuda.
Labels:
Koogid
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Vormisuurusega on vist küll näpuviga tehtud. Pigem mingi 26cm vorm peaks olema. Tegin 20cm läbimõõduga. Põhja kogused jagasin pooleks, ja oli küllaga põhja :)
VastaKustutaTäidise tegin 1/3 kogusest. Küpsedes kerkis peaaegu ääreni.
Aga kook tuli omapärane, kuid väga hea :)
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
VastaKustutaAutor on selle kommentaari eemaldanud.
Kustuta