esmaspäev, 11. oktoober 2010

Hanejalakesed ehk mahlased kohupiima küpsised

Need on väga nostalgilised küpsised. Kui väike tüdruk olin, siis mu vanaema tegi neid pidupäevadeks. Need olid nii oodatud maiused. Kodus levis meeldiv küpsise lõhn. Kuid aastatega on seda retsepti veidi täiustatud ja väike erinevus on neis küll. Kui originaalis peaks suhkruga koos taigna vahele käima mooniseemned, siis mina olen need asendanud hoopis väikse kaneeliga. Selle põhjuseks oli peamiselt ebameeldiv asjaolu, et peale mooni seemneid sisaldavate roogade manustamist on naeratus kelmikalt täpiline. Kuid maitse on ikka mõnus, mahe ja mahlane. Head katsetamist!

320 g kohupiima
200 g võid
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl suhkrut
Näpuotsatäis soola
100g suhkrut
1 tl kaneeli

Sega kohupiim, pehme või, sool ja suhkur läbi. Teises kausis sega kokku jahu ja küpsetuspulber ning lisa kohupiima segule. Sõtku korralikult läbi ning jäta mõneks ajaks külmkappi. Rulli tainas laual lahti (kuna tegemist on päris kleepuva taignaga, siis oleks hea seda teha jahusel laual. Suru tassi või klaasiga taignast väiksed ringikesed. Suru ringike suhkru ja kaneeli segusse, voldi pooleks, suru uuesti suhkrusegusse ja voldi veelkord kokku ning suru taaskord suhkrusegusse. Ehk peavad tekkima väiksed sektorid. Küoseta neid pisikesi 220 kraadi juures umbes 10-15 min (kuni pealt on ilusti kuldsed).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar