Neid küpsiseid tegin oma emaga katsetamaks laste sünnipäeva menüüd. Et oleks vahva laual vaadata ja lastel huvitav süüa. Selle katsetusega jäime rahule ja tundub, et ka teised proovijad, kuna küpsised kadusid väga kiiresti. Natuke mässamist, aga igal juhul on nad seda väärt. Sellised mahlased liivaküpsised huvitava lookiga.
100 g võid
100 g suhkrut
2 muna
2 spl hapukoort
400 g jahu
½ tl soodat
Kreemiks:
100 g võid
½ purki kondenspiima
25 g mandlilaaste
Värvimiseks
3 spl peedi mahla
3 spl porgandimahla
Tuhksuhkrut
Sega kokku toasoe või, suhkur, munad, hapukoor. Viimasena lisa juurde soodaga segatud jahu. Sõtku ühtlaseks ja lase veidi seista.
Rulli tainas pikaks vorstiks ja lõika umbes 1,5 cm paksused viilud ja aseta need küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Pane 200 kraadisesse ahju umbes 15-20 minutiks küpsema. Seni kuna seibid on ilusti kuldsed. Võta ahjust ja lase jahtuda. Hiljem tee ühele poole väiksed süvendid. St võta sisu välja, tee seda lapikult poolelt.
Sega kokku kreem. Toasoe või ja kondenspiim aja vahtu. Lisa hiljem juurde ka veidi mandlilaaste. Täida küpsise poolikud kreemiga ja „kleebi“ omavahel kokku.
Puhasta ja riivi peet ja porgand. Pigista kahte eraldi nõusse nende mahl. Kasta üks küpsise pool peedi mahla ja teine porgandimahla sisse. Lase veidi taheneda ja puista peale tuhksuhkrut.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar