kolmapäev, 26. jaanuar 2011

Mandliflorentiini väikse šokolaadi tupsuga

Veel üks väike näide „jõulukingist“ ehk siis jõuluvana koti sisse peidetud krõbinatest. Väga lihtne ja mõnusalt krõbe maius. Kui on laiskus peal ja ei viitsi šokolaadiga möllata, sobib ka ilma selleta neid vahvaid küpsiseid manustada.

½ apelsini riivitud koor

2 munavalget

100 g tuhksuhkrut

200 g mandlilaaste

Näpuotsatäis soola

75 g tumedat šokolaadi

Riivi apelsinikoor peene riiviga. Klopi lahti 2 munavalget, lisa apelsinikoor, tuhksuhkur ja veidi soola ning sega ettevaatlikult mandlilaastud sinna sisse. Määri küpsetuspaber õliga ja pane lusika abil väiksed pätsikesed paberile. Vajuta pätsikesed märja kahvli või nõpuga võimalikult lamedaks. Küpseta 150 kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni florentiinid hakkavad kergelt pruunistuma. Lase neil ahjuplaadil jahtuda ning lükka siis spaatli abil ettevaatlikult lahti. Sulata šokolaad vesivannil ja kasta florentiinid sulaškolaadi sisse. Lase jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar