Kuna mustikahooaeg on täie hooga peal, siis need marjakesed on muutunud tihedamaks külaliseks toidulaual. Sügavkülm on talvevarusid täis ja mustikakoogid laual.
Mustikakook
Põhi
2 pakki küpsiseid
150 g võid
100 g metsapähkleid
2 tl fariinsuhkrut
Täidis
200 g toorjuustu (väga hästi sobib Merevaik)
200 g maitsestamata jogurtit
200 g vahukoort
100 g kohupiima
20 g želatiini
1 tl vanillisuhkrut
maitse järgi suhkrut
palju palju mustikaid
Purusta küpsised ja haki pähklid. Sulata või ja fariinsuhkur ning lisa küpsise-pähkli segule. Pane segu vormi põhja.
Täidiseks vahusta vahukoor suhkruga. Pane želatiin vähese veega või piimaga paisuma. Lisa vahukoorele toorjuust, kohupiim, jogurt ja sega korralikult läbi.
Sulata želatiin ja lisa peene nirena vahukoore massile pidevalt segades. Puista küpsisepõhi mustikatega üle ja kalla peale vahukoore mass. Kaunistuseks puista peale veel rohkelt mustikaid.
Jäta mõneks tunniks külmkappi tahenema.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar