Kuumal suvepäeval ei viitsi sooja toiduga eriti möllata ja kui külalisi on oodata on hea midagi kiiret ja mahlast pakkuda. Ja mis võiks olla võileivatordist paremat.
Neid erinevaid võileivatorte on läbi aegade tehtud mitmeid, kuid meie pere lemmikuks on kujunenud ikka klassikaline singi-juustu võileivatort.
6-le inimesele
18 kandilist saiaviilu
150 g virusinki
100 g juustu
2 karpi sulatatud juustu
100 g majoneesi
1 pikk värske kurk
1 punt rediseid (u 100g)
1 porgand kaunistuseks
Võileivatordi võideks lõika juustust ja singist u 2x2 cm suurused kuubikud, lisa sulatatud juust ja majonees ning tee saumikseriga ühtlaseks massiks. Lõika saiaviiludel ääred ära (neid võib hiljem mõnel püreesupil lisandiks kasutada). Laota esimeseks kihiks 6 saiaviilu kõrvuti. Kanna võie parajalt paksu kihina saiadele. Lõika kurgist õhukesed rattad ja pane igale saiaviilule 2 kurgiviilu. Laota peale uus saia kiht. Kanna taaskord peale võie. Saiakihile võib peale lõigata õhukesed rediseviilud. Laota peale viimane saiakiht ja võie. Kuna tegemist on viimase kihiga, siis võiks võide peale kanda hoolikamalt. Tõmba noaga ääred ilusti siledaks. Kaunistuseks peale lõika kurk ja redist hästi peeneks kuubikuks. Raputa peale diagonaalis tilli triip ja mõlemale poole triipu kurgi- ning redisekuubikud. Lõika porgandist lillekesed ja lisa tordile. Pane paariks tunniks külmkappi, kuni külalised saabuvad.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar