kolmapäev, 22. juuli 2009

Üks ülikerge kook kokkamise algusaegadest


Kui kunagi ammu kokkamise pisik külge jäi, siis see kook oli üks esimesi, mis kindlaks lemmikuks kujunes. Viimastel aastatel pole küll seda teinud, kuid vanu retseptivihikuid sirvides tuli selle koogi mahlane maitse meelde.

Mocca kook

2 muna

200 g margariini või õli

2 klaasi suhkurt

2 klaasi jahu

1 klaas piima

1 tl vanillisuhkurt

1 tl soodat

½ tl soola

2 tl lahustuvat kohvi

2 tl kakaod

Sulatada margariin. Kloppida omavahel suhkur ja muna kergelt vahtu. Lisada margariin, jahu, vanillisuhkur, sooda, sool, kohv ja kakao. Segada ühtlaseks massiks ja lisada piim. Segada ühtlaseks, kallata vormi, mis on eelnevalt määritud rasvainega ja üle puistatud mannaga. Küpsetada ahjus 200-220 kraadi juures umbes 20-30 minutit.

1 kommentaar:

  1. kui ma ei eksi, siis on see kristi retsept, eks? ma igastahes ka seda korduvalt teinud ja retsept täitsa oma retseptivihikus üles kirjutatud!

    VastaKustuta