pühapäev, 14. märts 2010

Kahe juustu kook

Selle koogi tegemine tuli väga spontaanselt. Algselt oli plaan teha miskit klassikalisemat pirni-sinihallitusjuustu kooslust, kuid külmkappi uurides vaatas vastu toorjuust ja nii tekkiski mõte, et kasutaks neid mõlemaid. Selle koogi maitse on väga eriline ja ma usun, et just tänu iiri kreemi küpsiste, pirnide ja toorjuustu-fariinsuhkru kooslusele. Endalegi väga meeldiv üllatus selle eksperiment koogi näol.

Põhi:
1 pakk Selga iiri kreemi maitselisi küpsiseid
40 g mandlilaaste
100 g toasooja võid

Täidis:
3-4 küpset keskmist pirni
100 g sinihallitusjuustu
200 g toorjuustu
6 muna
2 dl fariinsuhkrut1 tl vanillisuhkrut
Purusta küpsised ja lisa juurde toasoe või ning mandlilaastud. Sega korralikult läbi ja vooderda seguga lahtikäiva koogivormi põhi.Puhasta pirnid südamikest ja viiluta. Laota viilutatud pirnid põhjale. Pudista pirnidele sinihallitusjuustu. Sega kokku toorjuust ja munad. Lisa juurde ka fariinsuhkur ja vanillisuhkur. Sega korralikult läbi ja kalla pirnidele.
Pane kook 180 kraadini eelkuumutatud ahju umbes pooleks tunniks küpsema, kuni koogi pind on helepruun.Kook jääb piisavalt mahlane ja kreemine, nii et serveerimisel erinevad lisandid on tarbetud. Head maiutamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar