pühapäev, 26. juuli 2009

Kukeseene quiche

On alanud kauaoodatud seenehooaeg. Ja ühed parimad seened, kukeseened on metsas jõudsalt kasvama hakanud. Kastmele on heaks vahelduseks ka igasugu pirukad.


Põhi

150 g võid või margariini

3 dl jahu

0,5 tl soola

2 spl külma vett

Täidis

150 g suitsusinki

1 mugulsibul

400 g kukeseeni

1 spl taluvõid

soola

tüümiani

pipart

Kate

3 dl vahukoort

200 g Merevaiku (naturaalset või kukeseene)

3 muna

soola

tüümiani


Sega jahu ja sool. Lisa tükeldatud või ja näpi purutaoliseks massiks. Vala juurde vesi ja sega ühtlaseks massiks. Keera tainas kilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi. Võta pirukavorm ja vooderda taignaga. Toksi kahvliga tainasse augud ja küpseta 250 kraadises ahjus 5 minutit. Täidise tegemiseks pruunista pannil vähese võiga ribadeks lõigatud suitsusink, mugulsibul ja kukeseened. Võimalusel jäta seened võimalikult terveks st lõika suured tükid. Maitsesta segu soola, pipra ja tüümianiga. Vahusta kausis munad vähese soolaga. Lisa merevaik ja vahukoor. Sega korralikult läbi ja lisa tüümian. Laota eelküpsetatud põhjale seene-sibula-singi segu ja kalla peale vahukoore-muna-merevaigu segu. Küpseta 225 kraadises ahjus umbes 15 min ehk kuni piruka pind on kaunilt kuldne.
Täidises võib lisaks kasutada ka paprikat.

1 kommentaar:

  1. see on väga nämma ka alanud kukeseeneaastal :)

    VastaKustuta