esmaspäev, 24. august 2009

Grissini-pulgad

Täna hommikul tuli tahtmine midagi head krõbistada. Igasugu magusad küpsised ei tulnud kõne allagi. Ja nii saigi ette võetud nende ülikergete pulgakeste tegu. Minu tänased pulgad on paprikapulbri ja törtsu Parmesaniga ning lisandiks värske ürdivõi. Mis võiks olla parem hommiku algus kui värske tass kohvi ja mõnusad soojad krõbinad.


1 dl vett

2 dl maitsestamata jogurtit

25g pärmi

1 dl sulatatud võid

1 tl soola

½ tl suhkrut

u 7 dl nisujahu

määrimiseks 1 muna

maitsestamiseks 1 tl paprikapulbrit, currypulbrit, seesamiseemneid,

riivitud Parmesani või midagi muud meelepärast


Pärm lahustada soojas vees. Lisada sool, suhkur, jogurt ja maitseained. Kloppida juurde pisut jahu. Lisada jahutatud sulavõi ja sõtkuda taignasse ülejäänud jahu. Taigen ei tohiks jääda liiga kõvaks. Laske soojas toas pool tundi kerkida. Rullige jahusel laual 30 pliiatsijämedust pulgakest pikkusega 25 cm. Asetage küpsetusplaadile ja laske veel korra kerkida. Pintseldage üle munaga, soovi korral puistake seesamiseemneid. Küpsetage 225 C juures umbes 7 minutit. Sobib leiva asemel salati juurde. Lisandiks on hea pakkuda värsket ürdivõid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar