Ühel päeval tuli isu midagi külma ja soolast mekkida. Mis võiks olla parem kui quiche. Kui ahjuust küpsetamise ajal veidi paotada hakkavad neelud kohe käima. Suitsukana ja juustu kooslus on kuidagi eriti mõnusalt kreemine.
Põhi
150 g võid või margariini
3 dl jahu
0,5 tl soola
2 spl külma vett
1 suitsukana koib
2 küüslauguküünt
7 päikesekuivatatud tomatit
2 dl vahukoort
4 muna
100 g sinihallitusjuustu
soola
pitsamaitseainet
Sega jahu ja sool. Lisa tükeldatud või ja näpi purutaoliseks massiks. Vala juurde vesi ja sega ühtlaseks massiks. Keera tainas kilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi. Võta pirukavorm ja vooderda taignaga. Toksi kahvliga tainasse augud ja küpseta 250 kraadises ahjus 5 minutit. Täidise tegemiseks haki suitsukana ja päikesekuivatatud tomatid peeneks kuubikuks. Küüslauk haki triibuks. Pane täidis eelküpsetatud põhjale. Vahusta kausis munad vähese soolaga. Lisa vahukoor ja tükeldatud sinihallitusjuust. Sega korralikult läbi ja lisa pitsamaitseaine. Kalla täidisele muna segu. Küpseta 225 kraadises ahjus umbes 15 min ehk kuni piruka pind on kaunilt kuldne.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar