teisipäev, 25. august 2009

Pavlova


Aega võttis aga asja sai. Minu esimene Pavlova. Olen väga pikka aega tahtnud seda kooki teha, kuid kahjuks pole ikka mahti saanud. Tundus ikka jube keeruline olevat, kuid suur oli üllatus, kui kook lõpuks valmis sai. Väga lihtne ja niiiii niii hea!

Kuid tegu pole üldsegi klassikalise Pavlovaga. Minu koogis on 2 kihti ja toormoos ka veel vahel. Kuna muidu on see kook ikka ülimagus, siis vähendasin veidi suhkru kogust ja vahele pistsin mõrkjalt hapukat jõhvika toormoosi. Tulemus oli super mõnus. See kook on leidnud tee minu lemmikute hulka.


Besee

2 x 4 munavalget

2 x 2,5 dl suhkrut

2 x ¼ tl soola

2 x 2 tl vanillisuhkrut

2 x 2 tl tärklist

2 x 1 tl valge veini äädikat

Vahele

100 g jõhvikaid

1 dl suhkrut

2 dl vahukoort

1 dl suhkrut

Peale

2 dl vahukoort

1 dl suhkrut

vaarikaid

Võta 2 kaussi. Nii saab kaks beseed korraga ahju pista. Löö muna katki ja eralda munavalge kollasest .Lase munavalgetel kausis toatemperatuurile soojeneda. Võta puhas kuiv kauss. Sega välja mõõdetud suhkur maisitärklisega. Lisa munavalgetele sool ja alusta vahustamist aeglaselt, tõstes aegajalt kiirust, kui munad vahustuvad. Lisa munavalgetele suhkru-tärklisesegu, kui munavalge meenutab pehmet kreemi. Vahusta veel veidi, kuni mass hakkab läikima. Lisa äädikas ning vanillisuhkur ja vahusta veel veidi. Kalla munavalgemass küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi ja küpseta 150-kraadises ahjus 10 minutit. Alanda temperatuur 110-120 kraadini ja küpseta veel umbes poolteist tundi. Keera kuumus täiesti maha ja lase beseel 30 minutit suletud ahjus seista. Jäta besee ahju kuni jahtumiseni. Täidiseks vahusta vahukoor suhkruga, kuni see on mõnusalt tihke. Purusta jõhvikad ja hõõru suhkruga sõelast läbi, et ei jääks kõvasid marjakestasid moosi. Pane üks besee põhi taldrikule, peale toormoos ja sellele veel vahukoor. Kata teise besee kettaga. Vahusta uuesti vahukoor ja kata ka teine ketas pealt vahuga. Puista peale värskeid vaarikaid ja voilaa. Mõnus suutäis ongi valmis.

1 kommentaar:

  1. I'm gone to inform my little brother, that he should also pay a quick visit this website on regular basis to obtain updated from hottest news.

    my web blog: BlackChipPoker Bonus

    VastaKustuta