kolmapäev, 5. august 2009

Seene seljanka

Metsas leiab praegusel ajal rohkelt seeni ja seene sousti kõrvale on hea ka midagi uut ning huvitavat teha. Ja muidugi on meeletult hea ja kiire söök talvisel ajal kuuma kartuli kõrvale seene seljankat ampsata.


1 kg keedetud seeni (pilvikuid, riisikaid, puravikke vm.)

300 g porgandeid

300 g mugulsibulat

300 g tomatit

100 g oliivõli

maitse järgi soola


Lõika sibul suuremaks kuubikuks ja porgand õhukesteks sektoriteks. Kuumuta pott ja lisa sina õli. Kalla porgand ja sibul sisse ja hauta kuni porgandid ning sibulad on pehmed. Lisa hakitud keedetud seened. Hauta umbes 5 minutit. Lõika tomatid suuremateks kuubikuteks ja lisa seene segule. Maitsesta soolaga. Kui on soov salatit üle talve säilitada peaks soola veidi enam lisama. Kuumuta seene segu veel 10 minutit, kuni tomat on valmis. Jaota segu purkidesse ja lase jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar