esmaspäev, 21. detsember 2009

Sealiharullid seene-sibula täidisega


Jõulude ja üldse talvel on nii mõnus soojas kodus süüa vähe rammusamat toitu. Sealiha on selleks puhuks väga hea. Ja tavalise ahjukäntsaka asemel on vahva pakkuda liharulle. Ning sügisese seenehooaja meenutuseks on seened väga heaks lisandiks lihale. Hautamisel eraldub kööki nii aromaatne ja meeldiv liha-seene lõhn.

600 g sealiha (sobib nii filee kui ka karbonaad)
150 g puravikke või muid meelepäraseid seeni
2 mugulsibulat
100 g võid
1-2 loorberilehte
200 ml vett
Soola
Pipart

Lõika liha umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Vasarda lihahaamriga lihatükid õhemaks.
Viiluta sibul poolratasteks ja pruunista seentega pannil võis kuldpruuniks. Jäta kõrvale jahtuma. Maitsesta lihaviilud soola ja pipraga, pane maitsestatud lihalõigu äärele lusikatäis sibula-seene täidist ja keera rulli. Kui tundub, et rullid vajuvad laiali kinnita need kas puidust grill varda või hambatikuga. Kui kõik liharullid on valmis keeratud sulata pannil või ja prae liharullid mõlemalt poolt pruuniks. Tõsta pruunistatud rullid haudepotti. Kalla neile peale 200 ml vett, lisa veidi soola, pipart, loorberilehed ja pannile jäänud praeleem (soovi korral võid lisada ka puljongikuubiku). Hauta nõrgal kuumusel umbes 30 minutit või kuni liha on pehme.
Serveerimisel kasuta kastmena tekkinud leent.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar