reede, 4. detsember 2009

Kanamaksa pasteet


Täna tuli üle pika aja taas tuju kirjutada väike sissekanne blogisse. Ja kui see oli valmis ilmus minu hommikukohvi lauda värske Oma Maitse. Ja mis ma sealt leidsin – maksapasteedi retsepti. Ja just linnumaksa oma.

Pasteet on üldse meie pere lemmik, kuid selle tegemist ei võeta just tihti ette. Kuid asjata. Tegemist on lihtsa ja maitsva saiakattega.

500g kana maksa

4 porgandit

2 mugulsibulat

150g võid

1 spl brändit või konjakit

3 spl oliivõli

50 ml vett

soola

pipart

muskaatpähklit

2 loorberilehte

Broilerimaitseainet

Prae kanamaks ja hakitud sibul pannil vähese oliivõliga pruuniks. Pane teises potis peeneks sektoriks hakitud porgandid 2 spl oliivõliga madalal kuumusel hauduma. Kui porgandid on pehmemaks muutunud lisa pruunistatud maks ja sibul potti. Lisa potti ka vesi ja loorberilehed ning hauta veel, kuni porgandid on pehmed. Võta pott tulelt, jahuta veidi ja asu maitsestama. Lisa soola, pipart, muskaatpähklit, brändit ja broilerimaitseainet. Purusta segu saumikseriga ja lisa toasoe või.

1 kommentaar: