Jõulud on täies hoos ja piparkooke leiab pea igast kodust. Kui aga nende isu kipub täis saama, siis tahaks ikka miskit muud proovida. Üheks võimaluseks on neist kooki teha. Rummised kirsid ja toorjuust muudavad piparkoogid väga mõnusalt kreemjaks.
Põhi:
200 g piparkooke
100 g võid
50 g purustatud pähkleid
Kate:
400 g toorjuustu (Merevaik sobib väga hästi)
3 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
100 g kuivatatud kirsse
1 dl rummi
Pane kirsid rummi sisse paariks tunniks ligunema. Purusta piparkoogid ja sega toasooja võiga, lisa ka peenemaks hakitud pähklid. Sega ühtlaseks massiks ja vooderda sellega 24cm läbimõõduga lahtikäiv vorm. Sega kokku täidise ained. Vahusta toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga ning lisa ükshaaval juurde munad. Kõige lõpuks lisa juurde maitsestunud kirsid. Kalla segule juurde ka allesjäänud rumm. Kalla põhjale ja küpseta eelkuumutatud ahjus 175 kraadi juures umbes 30 minutit. Jälgi, et koogi pind jääks pealt ilus kuldpruun.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar