neljapäev, 1. aprill 2010

Kilusaiad

Ühel hommikul valmistati Terevisoonis suurt kilupirukat ja see pani neelud kohe käima. Kuid ma ise pole suurem suurte pirukate fänn. Ikka on meeldivam võtta väikseid ja suupäraseid pirukaid näpu vahele. Ja algset retsepti sai veidikene meelepärasemaks muudetud.

Aga igal juhul on tegu väärt suutäiega. Ja munadepühade eel täitsa asjakohane roog.


500 g pärmi lehttaigent

1 mugulsibul

1 karp vürtsikilusid

100 g porrut

30 g võid praadimiseks

3 muna

väike punt tilli


Rulli taigen veidi lahti ja lõika 8-ks tükiks. Vormi taignatükkidest väiksed laevukesed st murra ääred ülespoole. Haki mugulsibul ja porru ribadeks. Prae pannil vähese võiga läbi ja jäta jahtuma. Puhasta vürtsikilud sisikonnast. Täida taignalaevukesed sibula-porru seguga, peale laota kilufileed (3-4 tk) ja peale raputa hakitud tilli. Löö kaussi lahti 3 muna ja kalla munasegu lusika abil ettevaatlikult kilufileedele. Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta saiu 15-20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar