teisipäev, 1. september 2009

Odrajahu-kohupiimakarask

Täna sai tehtud üle pika pika aja ajatud klassikat – odrajahu-kohupiimakaraskit. Retsept on pärit Suurest küpsetamisraamatust. Kõrvale klaas külma piima ja ongi toitev vahepala olemas. Isegi mu ülikriitiline mees sõi karaskit kahe suupoolega.

100 g kohupiima

1 muna

2,5 dl piima

1 tl soola

1 sl suhkrut

50 g võid

2,5 dl odrajahu

1 dl nisujahu

0,5 tl söögisoodat


Mikserda kohupiim kokku lahtiklopitud muna, piima, soola ja suhkruga. Lisa sulatatud või ja soodaga segatud jahud. Tõsta tainas kuhjadena küpsetuspaberiga kaetud plaadile ning aja lusikaga laiali. Küpseta ahju keskosas 175 kraadi juures 30-40 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar