Sügis on rohkete andide aeg ja midagi paremat kui rohkelt värvilisi köögivilju on raske ette kujutada. Need täidetud piprad on heaks vahelduseks tavalisele kapsarullile ja maitse on ka selline idamaiselt teistsugune.
8 magusat pipart
500 g hakkliha
1 suur sibul
½ pakki keedetud riisi (~ 50g)
1 spl võid
sorts õli
soola
pipart
värsket tilli
Puhasta piprad lõigates kaaned pealt ja võttes välja seemned. Keeda riis. Haki sibul peeneks kuubikuks ja pruunista võis pannil ilusti kuldseks. Pane hakkliha kaussi, lisa keedetud riis, värske till ja krõbe sibul. Maitsesta soola ja pipraga. Täida piprad seguga. Aseta kaunad potti püsti ja kalla poti põhja veidi vett ning suts õli. Lase vesi keema ja keera kuumust madalamaks, et potti tekiks aur. Küpseta seni, kuni kahvliga katsudes on piprad pehmed.
Serveerida võib hapukoorega.
Need heledad piklikud paprikad on mul suured lemmikud - niiiii aromaatsed!!
VastaKustutaAitäh kooskokkamises kaasalöömise eest!