laupäev, 12. september 2009

Seene-muna struudel


Kätte on jõudnud minu esimese struudli aeg. Uurisin erinevaid struudli taignaid ja lihtsaim tundus olevat just Maru retsept. Täidise osas polnud kahtlustki. Sügis on seeneaeg ja seened olgu ka struudlis esindatud. See oli väga hea tulemus esimese katsetuse kohta. Meeltes mõlguvad juba uued mõtted, mida selle krõbeda taigna vahele pista.

Taigen:

4 dl jahu
1 dl toasooja vett
0,5 tl 30% äädikat
3 sl õli
näpuotsatäis soola


Sega toasoojale veele äädikat, õli ning näpuotsatäis soola. Mõõda kaussi jahu, sega omavahel ning sõtku parajaks. Kuum, kuiv pott aseta tagurpidi taigna peale – sellises soojas aurus pehmeneb struudlitaigen mõnusasti ning muutub elastseks. Rulli taigen paberõhukeseks.


Täidis:

400 g erinevaid seeni (mina kasutasin puravikke ja šampinjone)

2 keedetud muna

2 mugulsibulat

2 spl võid + 1 spl praadimiseks

riivsaia

soola

pipart

tüümiani

muna määrimiseks


Haki sibul kuubikuks ja seened meelepäraseks. Prae pannil korralikult läbi, maitsesta soola, pipra ja tüümianiga. Keeda munad, kuid ära päris siniseks küpseta. Haki muna viiludeks. Määri õhukeseks rullitud taigen pealt sulatatud võiga ja raputa üle riivsaiaga. Pane seene täidis taigna keskele ja selle pinnale laota viilutatud munad. Voldi taigen kokku ja aseta ahjuplaadile. Määri pealt munaga ja küpseta 180 kraadises ahjus umbes 35 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar