Lahtised pirukad on meie pere lemmikud. On neid ju ülilihtne valmistada. Põhja olen quichidel kõigil ühesuguse teinud, kuid sisu on ju igaühe oma fantaasia.
Põhi
150 g võid või margariini
3 dl jahu
0,5 tl soola
2 spl külma vett
Täidis
150 g ekstra suitsust läbikasvanud liha
1 mugulsibul
1 paprika
Kate
2 dl vahukoort
4 muna
200 g Edam juustu
soola
pitsamaitseainet
tüümiani
Sega jahu ja sool. Lisa tükeldatud või ja näpi purutaoliseks massiks. Vala juurde vesi ja sega ühtlaseks massiks. Keera tainas kilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi. Võta pirukavorm ja vooderda taignaga. Toksi kahvliga tainasse augud ja küpseta 250 kraadises ahjus 5 minutit. Täidise tegemiseks haki suitsuliha, mugulsibul ja paprika peeneks kuubikuks. Prae segu pannil läbi (õli pole vaja lisada, läbikasvanud lihast eraldub piisavalt rasvainet). Pane täidis eelküpsetatud põhjale. Vahusta kausis munad vähese soolaga. Lisa vahukoor ja riivitud juust. Sega korralikult läbi ja lisa pitsamaitseaine ning tüümian. Kalla täidisele muna segu. Küpseta 225 kraadises ahjus umbes 15 min ehk kuni piruka pind on kaunilt pruunikas.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar