esmaspäev, 21. september 2009

Suitsusingi-paprika quiche


Lahtised pirukad on meie pere lemmikud. On neid ju ülilihtne valmistada. Põhja olen quichidel kõigil ühesuguse teinud, kuid sisu on ju igaühe oma fantaasia.


Põhi

150 g võid või margariini

3 dl jahu

0,5 tl soola

2 spl külma vett

Täidis

150 g ekstra suitsust läbikasvanud liha

1 mugulsibul

1 paprika

Kate

2 dl vahukoort

4 muna

200 g Edam juustu

soola

pitsamaitseainet

tüümiani


Sega jahu ja sool. Lisa tükeldatud või ja näpi purutaoliseks massiks. Vala juurde vesi ja sega ühtlaseks massiks. Keera tainas kilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi. Võta pirukavorm ja vooderda taignaga. Toksi kahvliga tainasse augud ja küpseta 250 kraadises ahjus 5 minutit. Täidise tegemiseks haki suitsuliha, mugulsibul ja paprika peeneks kuubikuks. Prae segu pannil läbi (õli pole vaja lisada, läbikasvanud lihast eraldub piisavalt rasvainet). Pane täidis eelküpsetatud põhjale. Vahusta kausis munad vähese soolaga. Lisa vahukoor ja riivitud juust. Sega korralikult läbi ja lisa pitsamaitseaine ning tüümian. Kalla täidisele muna segu. Küpseta 225 kraadises ahjus umbes 15 min ehk kuni piruka pind on kaunilt pruunikas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar