reede, 25. september 2009

Punase kapsa rullid



Miks teha midagi nii tavalist nagu tavalised kapsarullid. On ju hulka lõbusam kui need näevad värvilised välja. Ja punane kapsas pakub seda mängurõõmu.

1 keskmine punane kapsas
1 dl riisi
veidi õli praadimiseks
1 suurem mugulsibul
450 g hakkliha
maitse järgi soola ja pipart
1 sl tumedat suhkrusiirupit
värsket hakitut tilli
Rullidele peale panemiseks 2 sl võid ja veidi siirupit

Pane kapsas potti keema, et saaks lehed üksteisest eraldada. Keeda riis pehmeks. Haki sibul ja pruunista hakklihaga pannil. Maitsesta soola, pipra, siirupi ja tilliga. Kui hakkliha on valmis lisa riis. Pane lusikatäis täidist kapsalehele ja keera rulli. (Kapsalehelt eemalda enne paks rootsukoht, lõika õhemaks). Aseta ahjuvormi. Kui vorm on täis, lisa võitükikesed rullidele ja nirista veidi siirupit peale. Võid lisada ka vormi põhja veidi vett. Küpseta 180 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni rullid on pealt ilusti pruunikaks tõmbunud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar