kolmapäev, 23. september 2009

Mustikakook


Käisime perega üks päev pohlal ja minu suureks meeldivaks üllatuseks leidsin metsast eest suuured ja mahlased mustikad. Kui kõik olid ametis pohlade korjamisega, veetsin mina aega mustikate seltsis. Need mustikad polnud küll nii intensiivse maitsega kui suvised, kuid mustika maitse oli täitsa olemas. Ja nii sündiski mõte teha suve meenutuseks üks eriti mustikane kook.

Põhi:

200 g Digestive küpsiseid

150 g sulatatud võid

100 g purustatud pähkleid (võid kasutada erinevaid)

mõned šokolaadi tükid (asutasin mõrušokolaadi kirsitükkidega)

Kate:

mustikaid (mina panin terve supikausitäie)

4 muna

1 dl suhkrut

1,5 tl vanillisuhkrut

200 g merevaiku

200 ml vahukoort

3 spl tärklist

Purusta küpsised ja pähklid. Lisa juurde sulavõi ja šokolaadi tükid. Sega. Vooderda lahtikäiv 26cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga ja kata küpsiseseguga. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 min.

Sega mustikad tärklisega ja kalla eelküpsetatud põhjale. Katte jaoks vahusta munad kergelt suhkruga. Lisa merevaik ja vahukoor ning vanillisuhkur. Sega korralikult ja kalla mustikatele. Küpseta 225 kraadises ahjus umbes 45 min. Lase täielikult jahtuda.

2 kommentaari:

  1. miks ma pidin seda kooki nägema...tahan seda..

    VastaKustuta
  2. Nuh millalgi peab seda siis uuesti tegema ja sind külla kutsuma ;)

    VastaKustuta